Grillad sparris med parmesan

När det nu är så underbart vårväder ute tänkte jag fresta med en god förrätt med sparris! Det är ju sparrissäsong nu och för mig ger sparris verkligen en smak av vår!

Grillad sparris med parmesan

Bild från google


4 portioner
Förberedelser: 15 minuter


400-500 g färsk, grön sparris

1 tsk strösocker

½ tsk salt

½ dl pinjenötter

3 msk smör

1 msk balsamvinäger

1 msk olivolja

4 soltorkade tomater i olja

50 g riven parmesan


Bryt sparrisen för att få bort den träiga undre delen som inte smakar något gott. Det räcker med att böja sparrisen, den "vet själv" var den ska gå av.
Förbered en skål med iskallt vatten, gärna med några isbitar i.
Koka upp vatten, salt och socker och lägg i sparrisen, bara någon minut.
Häll sedan bort det varma vattnet och lägg direkt sparrisen i isvattnet.
Rosta pinjenötterna i en torr teflonpanna. Se till att röra hela tiden i pannan så nötterna inte bränns vid. Du vet att de är färdiga när det börjar lukta gott!
Smält därefter smöret och blanda med vinäger.
Pensla den avtorkade sparrisen med lite olja och grilla i grillpanna ett par minuter. Se till att sparrisen rör på sig så den får fina ränder runt om.
Fördela sparrisen på tallrikar, strö över pinjenötterna och häll över smörvinägern.
Strimla och lägg på den soltorkade tomaterna och hyvla över parmesanen.
Servera medan sparrisen fortfarande är varm.


Grillpanna är här lite finlir, det går faktiskt lika bra med en vanlig stekpanna, även om du inte får de fina grillränderna. Smörvinägern är i denna rätt helt fantastisk, den höjer rätten till en helt annan nivå.


Kommentarer
Postat av: Ullis

Den här var supergod.

men varför skulle man ha sockret i, finsn det någon anledning till det?

2009-05-05 @ 10:35:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0