Ugnsbakade grönsaker med laxfilé

Det här är en härligt nyttig rätt som man kan variera på många sätt. Nedan ser du ingredienserna jag använde just idag men det är även gott att ugnsbaka champinjoner, sötpotatis, rotselleri, fänkål, gul och röd lök, pumpa, butternut squash....välj det du tycker är gott och lägg till! Vad gäller persiljan är det även gott med basilika över för mer av en "Medelhavssmak". Om man vill kan man också ringla över en tsk honung för att balansera syran i balsamvinägern.

Jag älskar även alla härliga färger som kommer i denna rätt! Det ser verkligen aptitligt ut med det röda från paprikan, det orangea från moroten, det gröna från squashen och det gulvita från potatisen!

Ugnsbakade grönsaker med laxfilé

Ugn 200 grader
Ca 4 portioner
Tid i ugn: 20+20 minuter
Förberedelser: Ca 10 minuter


Ingredienser:
2 röda paprikor
½ squash
3 palsternackor
3 morötter
3 mellanstora potatisar av fast sort
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
1 kruka persilja
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

4 laxfiléer
Salt
Citronpeppar

Gör så här:
Skär alla grönsaker i mindre bitar. Ju hårdare grönsaken är, ju längre tid tar den i ugnen så gör mindre bitar av potatis och morot och större bitar av squash och paprika. Lägg allt i en ugnsfast form.
Pressa vitlöksklyftorna över grönsakerna.
Klipp eller hacka persiljan och strö över grönsakerna.
Häll på olivolja och balsamvinäger.
Ta en näve flingsalt och smula över.
Dra ca 20 drag med pepparkvarnen.
Blanda allt och ställ i mitten på ugnen i 20 minuter.

Lägg laxen på ett fat och salta och ha på citronpeppar.
Ta ut grönsakerna ur ugnen efter 20 minuter och lägg laxfiléerna ovanpå grönsakerna. Låt baka i ugnen i ytterligare 20 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0