Galna kinesiska lussebullar

Vad gör man om man har besök HELA vägen från Shanghai och besökets enda önskan är att baka lussebullar? Då bakar man lussebullar fast det är mitt i juli!

Jag, Peter, Catherine och Leon skapar julstämning i 27 graders värme! Här är receptet!

Ingredienser
Portioner: 30

50 g jäst
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
250 g kesella 1%
½ tsk salt
2 dl socker
1 g saffran
1 ägg
1 ½ dl russin
16-17 dl vetemjöl

Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, häll på mjölken och ljumma degspadet till fingervärme, 37 grader.

Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, kesellan, saltet, sockret och saffranet. Rör tills det har löst upp sig. Blanda eventuellt i ägget och gärna russin. Arbeta i så mycket av mjölet att degen blir smidig och släpper degbunkens kanter. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, 45-60 minuter.

Arbeta degen några minuter i degbunken. Ta sedan upp den på lätt mjölat bakbord. Knåda i resten av mjölet. Baka ut den till julkusar, flätor, längder eller julkakor. Lägg bröden på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk till knappt dubbel storlek., 30-45 minuter. 

Pensla dem med ägg.

Grädda små julkusar mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter, längder, flätor, kakor i nedre delen i 200-225 grader, 15-20 minuter. Förvara brödet i en burk eller i plastpåsar. De går bra att frysa.

Nedan följer lite bilder på mig, Peter, Catherine och Leon när vi bakade!

  

      





Kommentarer
Postat av: tjinesen

Det ser shuuukt bra ut!

Vad gott det var...I will miss it!

2009-07-20 @ 11:18:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0