GRÖNT är skönt!

Nu blir det grönt så det heter duga! Och jag menar inte grönt som i vegetariskt eftersom den här rätten innehåller kyckling men denna thaicurry blir verkligen tokgrön när den är färdig!


Receptet är inspirerat av Jamie Oliver ur hans kokbok "Den Nakna Kocken". Jag har dock förenklat det en hel del.


Grön kycklingcurry


4 portioner

Tidsåtgång ca 30 minuter


Ingredienser:

4 kycklingfiléer

1 burk kokosmjölk (400 g), fetvarianten blir allra bäst


Curry:

4-6 medelstora gröna chilis, urkärnade

2 vitlöksklyftor

1 msk färsk ingefära, riven

2 stjälkar citrongräs, ansade och delade i mindre bitar

2 rejälja nävar färsk basilika med stjäklar

2 rejäla nävar färsk koriander med stjälkar

3 msk olivolja

Skal och saft från 4 lime

Salt

Svartpeppar


Gör så här:

Lägg alla ingredienserna till currypastan i en matberedare eller kör den med en stavmixer tills pastan är helt slät.

Dela kycklinfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en het gryta tillsammans med lite av marinaden så de bryns runtom.

Häll i resten av marinaden och häll på kokosmjölken.

Låt koka upp och sjud sedan på lägsta möjliga värme i ca 10-15 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris.


Åååååh! Det här är SÅ mycket SMAK så det är alldeles undebart! Jag vill verkligen råda till att använda den feta varianten av kokosmjölk. Jag har försökt göra med lightvarianten ett par gånger men då skär sig hela såsen och den går inte att få ihop igen.


Vill man äta denna rätt som en soppa kan man ha i saften från ytterligare några limefrukter och balansera upp syran med lite socker i.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0