Idag slås det på stort...

Det är ju Sveriges Nationaldag, vi har fint besök denna helg och så är ju mat så gott!

Ikväll blev det god trerätters middag på Telefonplan.


Förrätt, recept från kollegan TMP.

Ostknyten

4 portioner
Tidsåtgång: Ca 10 minuter

Ingredienser:
Färdig filodeg från frysdisken
Camebert
Mango Chutney

Gör så här:

Bred ut arken med filodeg skär till i lämplig storlek. Lägg en bit ost på varje ark, droppa på mango chutney och vik ihop arken. Baka i ugn på 200 grader ett par minuter, tills filodegen fått lite färg. Servera som det är eller med lite crema di balsamico.

Varmrätt

Kycklingfilé med pesto

4 portioner
Tidsåtgång: Ca 40 minuter

Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 stora påsar färsk bladspenat
Saften från 1 citron
2 vitlöksklyftor
Soltorkade tomater efter smak och tycke
Grön pesto
1 msk olivolja

Gör så här:
Skölj spenaten väl. Pressa över citonsaften och vitlöksklyftorna. Häll på olivoljan och de soltorkade tomaterna. Blanda runt och låt spenatsalladen stå och "gojja till sig" en stund. Ta sedan upp aluminiumfolie och skär upp fyra stora ark. Fördela spenatsalladen på alla fyra arken, lägg på en kycklingfilé på vart och ett av arken och salta och peppra. Häll på ungeär 1 msk pesto på varje kycklingfilé och vik sedan ihop foliet så att det blir som ett paket. Baka i ugnen i 40 minuter på 200 grader. Koka ris eller bulgur till serveringen. Foliepaketet klipper man sedna upp på tallriken och blandar den goda salladen med riset/bulguren.

Efterrätt

Gino

4 portioner
Tidsåtgång: 30 minuter

Ingredienser:

2 bananer
1 pkt frusna hallon
4 kiwis
1 kaka vit choklad

Gör så här:
Skär frukten i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Riv chokladen över frukten. Baka i ugnen på 200 grader tills chokladen blir lite brunaktig. Om man sätter ugnen på "grill" går det lite fortare. Servera med vaniljglass eller ät bara som den är!

Vi är mätta nu! Hoppas ni haft en underbar lördagkväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0