Caponata

Caponata är en italiensk varm grönsaksröra med lite sötsyrlig smak. Den har jättehärliga färger (ni har förstått vid det här laget att jag gillar färger va?) och är full med fibrer och vitaminer! Du kan äta den som den är, tillsammans med ris eller pasta eller som tillbehör till kött, fågel eller fisk. Caponata är även ett jättegott tillbehör till grillat!

Idag åt jag min med laxfilé!



Caponata

4 personer
Förberedelser: 10 minuter
Tid på spisen: 15-20 minuter

Ingredienser:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paprika av valfri färg
1 aubergine
1 stjälk selleri
1 förpackning krossade tomater
2 msk balsamvinäger
2 msk russin ELLER 1 tsk socker
1 dl vatten
1 msk pinjenötskärnor

Gör så här:

Skala och hacka löken. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Skär paprikan i ca 2 cm stora bitar. Skär aubergien i centimeterstora bitar och sellerin i strimlor.
Fräs grönsakerna ett par minuter i 2 msk olivolja. Häll i tomater, russin/socker och vatten. Låt sjuda utan lock 20 minuter på svag värme.
Smaka av med salt och peppar.
Rosta pinjekärnorna i en torr, het stekpanna och häll över den serverade caponatan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0