Soppa? Gryta? Välj själv!
Åhå...ytterligare ett tillfälle att önska att det fanns luktbloggar! Nu luktar det underbart i min lägenhet igen!
Här väljer du själv om du vill ha en soppa eller gryta. Vill du ha soppa tillsätter du vatten, vill du ha gryta tillsätter du créme fraiche.
Saffransgyllene fisksoppa/fiskgryta
Idag blev det gryta! Älskar dessa underbara färger!
4 portioner
Förberedelser: 10 minuter
Tid på spisen: 10 minuter
Ingredienser:
1 liten fänkål
2 morötter
2 pkt saffran, totalt 1 gram
150 g lax
150 g torsk eller hokifilé
200 g skalade räkor eller motsvarande kräftstjärtar
2 klyftor vitlök
1 liten gul lök
2 msk olja
1 glas vitt vin
6 dl vatten + 1 tärning fiskbuljong alt för gryta: 4 dl lätt créme fraiche (15%)
1 kruka persilja
salt
chilipeppar
Skölj grönsakerna och hacka dem.
Fräs grönsakerna i margarinet och tillsätt sedan vatten alt créme fraiche, vin, saffran och buljong.
Salta och peppra.
Skär fiskfiléerna i kuber om ca 2 x 2 cm.
Lägg ned dem i soppan och låt koka på svag värme ca 3 minuter.
Tillsätt räkor/kräftstjärtar precis innan servering, de ska absolut inte koka, då blir de sega och äckliga.
Hacka persiljan och strö den över soppan/grytan innan servering.
Om du gör gryta är det jättegott att servera med ris till. För soppa, servera gärna med gott vitlöksbröd.
ICA har en fantastiskt bra förpackning med färdiga torsk- och laxtärningar som är perfekta till gryta! Love it! :-)