Sallad, sallad, sallad!

Nu när vädret börjar bli varmare tycker jag att det är så supergott att göra en god sallad till middag! Det bästa med sallad är att man kan variera den i ALL evinnerlighet.

Här kommer ett recept som jag gör ofta:

Pastasallad

4 personer
Förberedelser ca 15 minuter

Ingredienser:

100 g pasta

50 g ruccola

50 g babyspenat

2 plommontomater

½ gurka

1 röd paprika

1 gul paprika

1 fpk minimozzarella

5 soltorkade tomater

1 mogen avocado

Kött från en grillad kyckling


Dressing

3 msk olivolja

3 msk vatten

1 msk balsamvinäger

1 påse färdig kryddblandning, ex Örtagård


Hacka och blanda alla salladsingredienser och servera dressingen vid sidan av.

Förslag på varianter:

Varianter:

  • Byt ut mozzarellan mot halloumiost. Men då måste du steka osten ett par minuter på varje sida först, annars blir den för gummilik.
  • Vegetarian? Uteslut köttet helt, salladen är mättande ändå.
  • Prova olika sorters kött, lövbiff, prosciutto, en bit fläskfilé, rostbiff osv
  • Tillsätt lite olika färska kryddor, basilika, persilja, citronmeliss...
  • Tonfisk! Gott och supernyttigt!
  • GI? Byt ut all pasta mot bönor. Zeta har jättebra småförpackningar så man kan blanda sina bönfavoriter.
  • Prova dig fram mellan alla olika gryner som finns på marknaden för att hitta det du gillar bäst! Mathavre, quinoa, nakenvete, bulgur!
  • Prova med rädisor, grilla zucchini och paprika, häll över lite kapris, ha i lite oliver.
  • Istället för dressing, prova med hoummus! Eller smaksatt keso om du vill ha en lite smalare variant.

Har ni fler förslag?!

(Kvällens middag hemma blir en tonfisksallad med gurka, tomat, avocado och bönor. Keso istället för dressing!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0