Fisksoppa med hummerbas
Den här fisksoppan klår verkligen det mesta i fisksoppeväg! Basen på hummersoppa gör att den känns väldigt lyxig, även fast den egentligen inte är så dyr.
Gör du matlåda på denna, rekommenderar jag att du vid tillagningen helt utelämnar räkor/kräftstjärtar och tar med dem vid sidan av och tillsätter dem efter uppvärmningen. Blir de för genomkokta smakar de nämligen inte alls gott!
Fisksoppa med hummerbas
4 portioner
Tid på spisen: 10 minuter
Ingredienser:
1 liten fänkål
2 morötter
1 burk färdig hummersoppa (295 g)
150 g lax
150 g torsk eller hokifilé
200 g skalade räkor eller motsvarande kräftstjärtar
2 klyftor vitlök
1 liten gul lök
2 msk margarin
6 dl vatten + 1 tärning fiskbuljong
salt
chilipeppar
1 dl gräddfil
Skölj grönsakerna och finhacka dem. Fänkålen och moroten får gärna vara i större bitar. Fräs grönsakerna glansiga i margarinet och tillsätt vatten och buljong. Låt koka 5-10 minuter. Tillsätt hummersoppan och krydda. Skär fiskfiléerna i kuber om ca 2 x 2 cm. Lägg ned dem i soppan och låt koka på svag värme ca 3 minuter. Tillsätt räkor/kräftstjärtar precis innan servering, de ska absolut inte koka, då blir de sega och äckliga.
Servera varm med en klick gräddfil och ett gott bröd.