Fisksoppa med hummerbas

Den här fisksoppan klår verkligen det mesta i fisksoppeväg! Basen på hummersoppa gör att den känns väldigt lyxig, även fast den egentligen inte är så dyr.

Gör du matlåda på denna, rekommenderar jag att du vid tillagningen helt utelämnar räkor/kräftstjärtar och tar med dem vid sidan av och tillsätter dem efter uppvärmningen. Blir de för genomkokta smakar de nämligen inte alls gott!



Fisksoppa med hummerbas
4 portioner

Förberedelser: 15 minuter
Tid på spisen: 10 minuter

Ingredienser:

1 liten fänkål

2 morötter

1 burk färdig hummersoppa (295 g)

150 g lax

150 g torsk eller hokifilé

200 g skalade räkor eller motsvarande kräftstjärtar

2 klyftor vitlök

1 liten gul lök

2 msk margarin

6 dl vatten + 1 tärning fiskbuljong

salt

chilipeppar

1 dl gräddfil


Skölj grönsakerna och finhacka dem. Fänkålen och moroten får gärna vara i större bitar. Fräs grönsakerna glansiga i margarinet och tillsätt vatten och buljong. Låt koka 5-10 minuter. Tillsätt hummersoppan och krydda. Skär fiskfiléerna i kuber om ca 2 x 2 cm. Lägg ned dem i soppan och låt koka på svag värme ca 3 minuter. Tillsätt räkor/kräftstjärtar precis innan servering, de ska absolut inte koka, då blir de sega och äckliga.


Servera varm med en klick gräddfil och ett gott bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0